Doprava zdarma u objednávek nad 1500 Kč.

Vše co potřebujete vědět o dřevěném knotu

Bavlněné knoty všichni moc dobře známe. Zato dřevěné knoty na trhu se svíčkami prorazily relativně nedávno. Jaké výhody má dřevěný knot? Je třeba o něj nějak pečovat? Má nějaké nevýhody? Co dělat, když dřevěný knot nehoří? To vše se dozvíte v tomto článku.

Dřevěný knot se nemusí podařit zapálit na první pokus

V některých případech může první zapálení dřevěného knotu vyžadovat více pokusů, což je naprosto v pořádku. Knot nezapalujte sirkami, ale zapalovačem, který má silnější plamen. Pokud knot po prvním pokusu zhasne, zapalte jej znovu. 2-3 pokus by měl být ten úspěšný. Při každém dalším zapálení už dřívko chytne bez problému. Nezapomeňte jej ale před každým zapálením zkrátit. A to buďto jemně prsty - kdy vám mezi prsty zůstane ohořelá část, nebo zastřihávačem na knoty. Knot je nutné zkracovat z toho důvodu, aby plamen nebyl příliš velký a svíčka nečadila. 

Dřevěný knot může během hoření zhasnout

Pokud Vaše svíčka hoří málo, nebo během hoření dokonce zhasla, nespíš to znamená, že je knot zatopený voskem a nemá tak dostatek kyslíku. V takovém případě svíčku zhasněte a např. papírovým kapesníčkem nasajte trochu vosku. Poté knot znovu zapalte.

Jaká je ideální délka knotu?

Vždy platí čím kratší knot, tím čistší hoření. Zároveň ale knot potřebuje dostatek kyslíku. Orientačně by měl mít knot před zapálením asi 3 mm. Pokud svíčka nehoří dostatečně, můžete svíčku jemně naklonit a nechat knot nasát voskem a krásně rozhořet.

Trpělivost růže přináší aneb výhody dřevěného knotu

I přesto, že to může vypadat, že je pálení svíček s dřevěným knotem především starost - není tomu tak. Při správné péči a prolomení prvního zapálení svíčka hoří krásně a do prostoru přenese nádhernou vůni. To vše za doprovodu příjemného praskání. Za nás rozhodně dřevěné knoty ano!

 

 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz