Doprava zdarma u objednávek nad 1500 Kč.

Proč vyměnit parafín za sójový vosk

V dnešním článku se podíváme na to, proč se vyplatí připlatit za sójový vosk a dát přednost poctivé svíčce.

 

Není škodlivý

Sójový vosk je rostlinného původu, vyrobený z oleje ze sójových bobů - pochází z obnovitelného zdroje. Jeho pálením se do ovzduší neuvolňují žádné toxiny nebo jiné zdraví škodlivé látky.

Oproti tomu se parafín získává při destilaci ropy. Jeho pálením se do vzduchu uvolňují toxiny a další látky škodlivé pro naše dýchací ústrojí. (jedná se o stejné toxiny, jako ty, které se vyskytují ve výparech nafty)

Myslím, že už teď je znát výhoda sójového vosku. Je si to představte. Chystáte se relaxovat, uvaříte si dobrý čaj, zachumláte se pod deku, navodíte atmosféru a k tomu si pod nosem zapálíte chemický koktejl? To moc nejde dohromady.

 

Čistší pálení

Při pálení sójového vosku se  oproti parafínu netvoří černé saze. Tím pádem nehrozí černé skvrny na stěnách nebo jiné poškození vybavení vašeho bytu.

 

Delší doba hoření

Sójový vosk hoří až o 50% pomaleji, takže i když se cena za takovou svíčku může zdát vyšší, vynahradí ji delší doba hoření. Navíc jsou všechny naše svíčky vyrobeny tak, aby se vonný vosk roztápěl až k okrajům sklenice, aby tak po stěnách skleničky nezůstávaly žádné zbytky vosku.

 

Rozložitelný v přírodě

A nesmíme zapomenout ani na ekologickou výhodu - je rozložitelný v přírodě. Můžete si jej tedy užít naprosto bez výčitek.

 

A víte co je ještě fajn? Koupí takové svíčky podpoříte malé výrobce s velkým srdcem. :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz